2024-12-20
今日拍拖拍到佐敦山林道銀座38, Deep sea oyster and stick,一間精緻的13樓小餐廳,餐廳佈置得典雅舒適,是情侶拍拖的好地方。這里主打海鮮、刺身、蠔同西餐美食, Honey中意食西餐,所以我地全部揀哂西餐食物首先揀左個雜菜沙律$78,青瓜蕃茄沙律菜全部好新鮮,加左有蒜蓉醋的沙律汁,味道酸酸甜甜,食落好開胃。第一道主食是加拿大斧頭扒,製作需時,大大份送上台,厨師很細心,厚厚的加拿大斧頭扒切到整整齊齊,完全不用自己動手,豬扒煎到外香內多汁,肉質軟嫩,味道鮮美,可見選用上好的食材,配有新鮮炸薯仔炸蒜片和沙律,$268性價比超高。👍👍第二道主食是蒜蓉青醬雞肉意粉$108,煮得乾身的意粉,撈青醬再加燒得香嫩的雞肉,再配一些蕃茄乾,份量足又好味,我同 Honey都讚好👍。
餐廳佈置得典雅舒適,是情侶拍拖的好地方。
第一道主食是加拿大斧頭扒,製作需時,大大份送上台,
第二道主食是蒜蓉青醬雞肉意粉$108,