佐敦亂逛居然比我尋到寶,德成街有數間日本餐廳,唯獨濱松町的店面比較特別,好有江戶時代既感覺,咁就吸引左入去。入面更好feel, 天花掛滿燈籠,一個個燈籠畫上日式既畫,店內播既都係啲舊舊既日文歌,裝修唔華麗,但比人感覺良好,適合小兩口食飯或者幾個人放工小酌。食物選擇好多,特別有張印左食物圖片既廚師精選menu 可參考。酒水亦有厚厚既一本menu, 喜歡小酌幾杯既你唔好放過啦。濱松町卷敢以店名命名既卷物一定唔錯,果斷叫左🤤果然!實物比menu 上的相靚好多,彩虹咁,令人食慾大增。六大件卷物,有三文魚三文魚籽、劍魚腩配海膽、油甘魚、火炙左口魚同火炙魷魚。每次都會因應來貨有唔同。魚生全部都非常新鮮,壽司飯入面包有蛋、蟹柳等等,一口鯨吞,相當滿足👏👏海膽刺身馬糞海膽細細粒,但好鮮甜,連小小甘味都冇,份量超多。蟹籽醋飯、青瓜絲同紫菜會隨海膽送上,可以DIY 自己既爆膽卷😬安格斯牛肉壽喜燒我見枱枱都叫左鍋物,豈能蝕底😌安格斯牛肉片有嚼勁又有牛味👍🏾湯頭微甜不會太鹹,湯入面有大量菜同菇,可以另外加個烏冬或者白飯食,大滿足。鰻魚炒飯足料,啖啖都食到鰻魚肉,切得比較大粒,所以有口感。炒飯係濕濕地,但飯粒粒

濱松町卷

海膽刺身
馬糞海膽細細粒,但好鮮甜,連小小甘味都冇,份量超多。

安格斯牛肉壽喜燒
我見枱枱都叫左鍋物,豈能蝕底😌

鰻魚炒飯
足料,啖啖都食到鰻魚肉,切得比較大粒,所以有口感。炒飯係濕濕地,但飯粒粒都分明,好香口👍🏾👍🏾

最後送我蜜瓜同焦糖mochi 作結,捧住漲飽既肚離開🤰🏻呢到既服務都唔錯,加茶冇停手,問問題都好細心答🥰