2009-11-03 175 瀏覽
佐敦泰國餐有朋友係加拿大返左香港, 同佢地去行廟街. 佢地話想食泰國菜喎. 禁岩見到前面有間泰國餐廳, 咪入去試下.生菜包燒烏頭魚+辣汁+河粉(用生菜包住食), 條魚幾大條, 幾新鮮, D辣汁好好味, 但無厘頭包河粉, 有D 怪, 食落去又幾好食喎.抄泰國棷苗好辣, 我吾鍾意D 菜有辣味, 所以覺得麻麻地.辣椒羔抄蜆有紅、綠指天椒配D香科, 好野味, 好好食拼盤不過不失冬陰公有好多菇, 幾隻大頭蝦, D味岩岩好. 係我飲過嘅冬陰公最好味嘅一間青咖哩雞飯好食過印度咖哩飯, 而且碟飯係心形, 幾特別咖哩炒蟹D 汁OK,吾辣, 有蒜蓉麵包送. 幾飽肚酸辣海鮮沙律好好味, 酸酸辣辣 泰式炒金邊粉比香港干炒牛河好味其實食泰國菜,吾駛再去九龍城食了, 佐敦呢間同九龍城泰國餐廳差吾多, 但價錢平好多.下次會再黎試其他款式.
佐敦泰國

生菜包燒烏頭

抄泰國棷苗
好辣, 我吾鍾意D 菜有辣味, 所以覺得麻麻地.

辣椒羔抄蜆
有紅、綠指天椒配D香科, 好野味, 好好食

拼盤
不過不失

冬陰公

青咖哩雞飯
好食過印度咖哩飯, 而且碟飯係心形, 幾特別

咖哩炒蟹
D 汁OK,吾辣, 有蒜蓉麵包送. 幾飽肚

酸辣海鮮沙律
好好味, 酸酸辣辣

泰式炒金邊粉
比香港干炒牛河好味

下次會再黎試其他款式.

2009-11-02
團年飯
  • 生菜包燒烏頭 / 椒羔抄蜆 / 冬陰公 / 青咖哩雞飯 / 酸辣海鮮沙律