2018-07-06 124 瀏覽
我一向好鐘意食burger😍今次就去咗佐敦c2出口隔離嘅一間小店食🍔,入面得十個八個堂食位㗎咋!我叫咗經典牛肉漢堡,同行朋友就叫咗烤豬頸肉漢堡。burger都幾大幾有份量🍔所以一定要壓一壓個包先食😂經典牛肉漢堡=特選美國牛肉漢堡扒+番茄+生菜+美式芝士+自家制燒烤醬😆呢到嘅牛肉漢堡扒好厚,唔會煎到熟哂,咬開發現漢堡扒入面仲保留點粉紅色。漢堡扒唔會乾,都幾juicy濕潤。而且重點嚟啦!加水波蛋真係一個幾好嘅決定😛一咬穿隻水波蛋,蛋黃汁就爆出嚟😛啲蛋汁同牛肉burger都好match㗎😋最簡單嘅牛肉漢堡,但往往已經夠令人滿足。其實menu上見到呢到有特級牛肉漢堡,牛肉漢堡扒會打孖上😱其實一塊都已經好厚了呢🤭.而其實本身加$22就可以轉套餐有薯條或番薯條+汽水,不過我見轉飲Bless冷壓果汁都只係貴$10咋🙈平時一支Bless都好似要廿幾蚊🤔於是今次係我第一次飲Bless😂薯條係粗薯,但如果可以炸得外層更脆身會更好呢。.小店都有唔少貼心位呢,例如店員會特別同我地講可以掛袋喺枱下邊嘅勾到🙈同埋會主動向每個客人送上一套手套同濕紙巾,食burger都唔怕整污糟手啦!
我一向好鐘意食burger😍

我叫咗經典牛肉漢堡,同行朋友就叫咗烤豬頸肉漢堡。
烤豬頸肉漢堡

burger都幾大幾有份量🍔所以一定要壓一壓個包先食😂
經典牛肉漢堡

漢堡扒唔會乾,都幾juicy濕潤。
而且重點嚟啦!加水波蛋真係一個幾好嘅決定😛
經典牛肉漢堡

最簡單嘅牛肉漢堡,但往往已經夠令人滿足。
於是今次係我第一次飲Bless😂

薯條係粗薯,但如果可以炸得外層更脆身會更好呢。