餐廳: 耀記雲吞麵食
資訊:

2024-06-02 758 瀏覽
🥟🍜🇭🇰佐敦細蓉小店☑️招牌雲吞麵(細)-$37行完街買完嘢想搵個位坐吓同食嘢,又唔係話好肚餓,就諗住食碗雲吞麵。雖然佐敦呢度有好多間旅遊書推介嘅雲吞麵,但我就冇去食嗰幾間,反而嚟咗呢間喺地鐵站附近嘅耀記。呢度嘅雲吞麵有大細碗之分,細嘅係$37,大嘅係$47。我今次就試咗碗細嘅。店舖雖然唔大但係門口會見到有嬸嬸喺度包緊雲吞。雲吞有四粒,每粒都大大粒,皮薄餡多,蝦同埋肉各佔一半,而蝦都好彈牙同埋大隻。至於生麵亦都好彈牙,但有啲難咬斷。湯底唔錯,會令人想飲晒佢。但係略嫌旁邊嘅醋唔夠酸,好似加水溝淡咗,令到成碗雲吞麵有啲美中不足。
🥟🍜🇭🇰
佐敦細蓉小店

☑️招牌雲吞麵(細)-$37
招牌雲吞麵(細)

2024-06-01
招牌雲吞麵(細)