2024-09-24
最近我去咗「熱鍋火鍋私房菜」,嘗試咗佢哋嘅熱鍋二人海鮮火鍋套餐,真係好正😊首先,餐廳提供咗多種湯底選擇,我哋最後揀咗香濃沙嗲豬骨鍋🐷湯底熬得非常入味,沙嗲既香氣撲鼻而來,味道濃郁又唔會過於油膩,仲要好足料,大大件豬骨,正👍🏽火鍋配料方面,二人份量餐係足夠既,🐮手切安格斯牛小排質量一流,肉質鮮嫩,切得厚薄適中,而且有油香味,係高質既😋炸魚皮就係脆!😋😋仲有手打墨魚丸,彈牙得來非常鮮味🦑🦑水餃一咬落去好多肉汁,令人驚喜!紅薯粉就正正常常😏湯底正佢就正😋😋雜菜拼盤都幾多樣野,蔬菜新鮮🥗另外,我哋仲試咗兩款小食,七味脆皮豆腐同椒鹽魷魚鬚🦑七味脆皮豆腐外脆內嫩,味道惹味,真係一口接一口。而椒鹽魷魚鬚則非常香脆,仲有少少微辣🌶️食落去真係好開胃😉😉至於飲品,超級推介沙冰系列!!超級大杯🤩🤩我哋選咗沙冰芒果味同埋益力多味。沙冰芒果味濃,比較甜!而益力多味則帶有淡淡嘅酸甜,令人感覺清爽,絕對係完美搭配。整體而言,「熱鍋火鍋私房菜」嘅火鍋套餐真係味道一流,服務態度亦非常好。下次一定會再來試其他湯底!另外想提一提既係呢度竟然有得邊打邊爐邊唱K!!見到有人book房唱K,真係一個好地方!🥳。
。