2024-01-29 2015 瀏覽
港式包點篇 - 嘉多娜餅屋.舊式餅店的門面,傍晚六點仍然要排隊買麵包等了十分鐘,買了法式布甸、泡芙布甸、朱古力布甸和榛子布甸。每個有手掌心大,醬料非常多☺️.-法式布甸 -隔了兩晚再微微焗熱,估唔到面包外皮翻熱後好脆,唔似平時軟麵包咁隔夜就會變到好硬好乾✨裡面custard嘅量係平時食beard papa嘅3倍😂Custard味道剛好,唔會死甜,配埋脆麵包皮食好夾。大推🪭.- 泡芙布甸 -泡芙布甸同樣岀色!懷孕後的我體溫上升,常常好想食一啲微微凍嘅甜品,泡芙布甸完全滿足我嘅需要😂食一啖 裏面嘅custard擁晒出嚟 個量仲多過法式布甸🤭泡芙布甸必食🪭.- 榛子布甸 -當晚仲有推岀榛子布甸 佢哋係用唧花嘅形式將榛子醬唧喺上邊 再放上榛子粒 中間有一層朱古力薄脆✨食起身 有啲似金莎朱古力🌟建議翻熱布甸食 榛子醬加熱後會變molten狀態 脆外皮+流心榛子醬簡直不要太好🪭🪭.- 朱古力布甸 -四個裏面比較遜色嘅係朱古力布甸朱古力味唔算好濃表層係一層朱古力醬,中間&底層係Custard朱古力醬只係佔醬嘅三分之一但係作為朱古力控 好似我老公咁 朱古力布甸係第一個pick嘅選項🤭🤭.總括嚟講,呢間麵
港式包點篇 - 嘉多娜餅屋
舊式餅店的門面,傍晚六點仍然要排隊買麵包
-法式布甸 -
裡面custard嘅量係平時食beard papa嘅3倍😂
Custard味道剛好,唔會死甜,配埋脆麵包皮食好夾。
大推🪭
- 泡芙布甸 -
泡芙布甸同樣岀色!
食一啖 裏面嘅custard擁晒出嚟 個量仲多過法式布甸🤭
脆外皮+流心榛子醬簡直不要太好🪭🪭
- 朱古力布甸 -
四個裏面比較遜色嘅係朱古力布甸
朱古力味唔算好濃
表層係一層朱古力醬,中間&底層係Custard
朱古力醬只係佔醬嘅三分之一
總括嚟講,呢間麵包舖係我會再幫襯一間❤️
2024-01-27
  • 法式布甸