2021-10-10 514 瀏覽
#新店推介佐敦新開餐廳,好近地鐵站🚉,主打日本料理,串燒、炸物、一品料理、刺身等,仲提供好多款飲品,紅白酒,cocktail ,同Sake 🤩餐廳樓底高地方大,空間感勁高,座位好寬敞舒服😌,近窗全部都係落地玻璃,好適合同朋友嚟聚會喎串燒:🍖 十勝豚車厘茄芝士卷豚肉烤得香脆,配上車厘茄嘅juicy 同甜,好夾🥩美國安格斯牛舌芯牛舌芯口感爽滑,油香味濃🍢薩摩赤雞心雞心爽口有嚼勁🔥白鱔烤至金黃色嘅外皮酥脆,鱔肉鮮甜🦪廣島蠔(三隻)蠔🦪燒得好脆,好有咬口🍆燒茄子原條茄子,加上日式味噌一齊燒,茄子柔滑軟綿,味噌既香又有點甜,必食之一🍍金鑽鳳梨香甜又多汁,仲好細心咁切成bite size 🍗免治雞肉棒伴上生蛋,令雞肉棒食落更香滑,咬落仲食到雞軟骨嘅爽脆。🧀酒盜芝士係芝士加入魚肉,軟滑香濃,配上香脆多士,佐酒一流😌🦀蟹味噌甲羅燒蟹膏、蟹肉、洋蔥、蛋等,味道豐富有層次日本芝士年糕外脆內軟,年糕夠煙韌🍙燒飯團茶漬飯飯團燒過,外層脆卜卜,加上高湯及紫菜,味道清新不膩🍶清酒(happy hour 買一送一)😙😙 店員好細心為我哋推介唔同種類嘅清酒,仲用白酒杯上,等我哋更可以聞到酒香😌

#新店推介

串燒:
🍖 十勝豚車厘茄芝士卷
豚肉烤得香脆,配上車厘茄嘅juicy 同甜,好夾

🥩美國安格斯牛舌芯
牛舌芯口感爽滑,油香味濃
🍢薩摩赤雞心
雞心爽口有嚼勁

🔥白鱔
烤至金黃色嘅外皮酥脆,鱔肉鮮甜

🦪廣島蠔(三隻)
蠔🦪燒得好脆,好有咬口

🍆燒茄子

🍍金鑽鳳梨
香甜又多汁,仲好細心咁切成bite size

🍗免治雞肉棒
伴上生蛋,令雞肉棒食落更香滑,咬落仲食到雞軟骨嘅爽脆。

🧀酒盜芝士
係芝士加入魚肉,軟滑香濃,配上香脆多士,佐酒一流😌

🦀蟹味噌甲羅燒
蟹膏、蟹肉、洋蔥、蛋等,味道豐富有層次

日本芝士年糕
外脆內軟,年糕夠煙韌

🍙燒飯團茶漬飯
飯團燒過,外層脆卜卜,加上高湯及紫菜,味道清新不膩

🍶清酒(happy hour 買一送一)

• 燒茄子
  • 🍙燒飯團茶漬飯