2022-12-07
本來想年尾gathering 去bbq,但呢幾日太凍,就轉場去任食任燒2.5小時既蝦蝦燒!一黎到已經有大頭蝦係爐上,燒多幾下就食得,唔使等咁耐,真開心!大頭蝦彈牙,橙紅既蝦膏多,外表落左鹽醃,咸香惹味!仲有兩大串白鱔,白鱔非常肉厚,燒得金黃,外皮香脆,超級好味!重點係肉質嫩滑細緻,真係想encore!流水蝦就係隔離,隨時夾都得,好方便!啲蝦超級生猛,好活潑!有啲仲打曬交咁, 好搞笑, 又得意!睇住佢哋超開心!真係有得食, 有得玩, 仲有嘢睇!捉流水蝦要夠快,有兩隻大鉗,頭大大既佢地都多膏。食完蝦之後既主打當然係海鮮!海鮮類首推大蜆新鮮爽口,鮑魚濃味唔韌好好食,仲有燒野食比較少有既螺!海鮮吧仲有生蠔,扇貝,鮮魷魚,墨魚串任拎。所有職員都好friendly,會教你點燒,幫你倒桶內既廚餘。叔叔仲睇唔過眼幫我剪好扇貝😆肉類方面選左羊架同牛仔骨,大大塊,燒完後依然肉嫩多汁juicy!甜品有雪糕關注組大熱既阿波羅之外,仲有本土雪糕品牌100%香港製造 既Coco berry,有熱情果,蜜瓜,沖繩海鹽三款幾特別既味道,雪糕盒上仲有聖誕圖案!佢啲食物真心新鮮高質,2.5 個鐘實夠時間,食左咁多款海鮮,
佢啲食物真心新鮮高質,2.5 個鐘實夠時間,食左咁多款海鮮,平日晚市$348 一個人真係唔貴!