2022-12-30 79 瀏覽
尋日同朋友仔行過,決定食呢間coffee shop,發現有意外驚喜。由於本人喜愛食小龍蝦牛角包,所以見到Menu上面有,毫不猶豫就揀咗佢。我哋兩個餐都有餐前湯,味道唔係話好濃郁,暖暖的,有少少似係羅宋湯,但係我朋友仔話係蕃茄湯。小龍蝦嘅份量都算足夠,咬落去相當嘅彈牙,重點係佢搭配左番薯薯條,炸得剛好,每一啖咬落去都係滿滿嘅番薯,可以話完全唔使擔心食一個牛角包唔夠飽。我朋友仔揀咗個手撕豬肉麵,啲肉好入味,而且聽講佢啲面係手工面,我哋睇到佢啲面係有似係公仔麵少少彎彎的,比較吸取到啲汁上嚟食。海鹽焦糖奶昔,我勁鍾意,我揀咗少甜,所以成杯野唔會飲幾下就覺得太漏。上層啲cream好滑,再加上飲落去有一啲一粒粒嘅海鹽,將成個味道再提升一個層次。熱朱古力,我朋友仔都係嗌咗少甜,朱古力味都算濃郁,飲落去都好滑。