2023-06-13
📍𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 (佐敦) 有時想同朋友飲下嘢傾下計,但又未想食正餐住,唔知道去邊度好,𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲呢間酒吧餐廳就係一個好好嘅選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!餐廳裝修偏工業復古風,☺️空間感好大,傍晚時候燈光會較昏暗,加上當日坐嘅係梳化位,環境好舒適。而家仲要做緊超抵嘅優惠‼️,除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ豬肋骨及腸仔拼盤外,😍所有食物4-8pm可享半價!! (每人最少點一杯飲品)𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)大啡菇粒粒都好爆餡,🍄食落厚肉而肉汁豐富,面頭嘅肉醬好香,唔會太鹹,🤩加上超多拉絲芝士,好推薦大家試呢個!▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)份量都算多,已經預先切開一小塊方便客人食,🥰好貼心。入口鹹香滿滿,唔會感覺好膩,配搭嘅醬汁有少少酒味,好特別!▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)面頭嘅芝士焗至金黃焦香🧀🧡,賣相吸引。🥦西蘭花唔會太硬同太乾身,芝士仲可拉絲!▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)餐廳提供多款飲品選擇🍸,由於唔想飲酒就點咗2杯mocktail~ 呢杯由青蘋果、蜜糖、蘋果汁、菠蘿汁調製而成,甜度剛好,味道清新!▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)
▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)
▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)
▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)
▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐏𝐮𝐧𝐜𝐡 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)
由桃、橙汁、菠蘿汁、石榴調製而成,呢杯味道會較上一杯香甜😚,底下仲有啫喱,好有口感。
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍佐敦上海街23號地舖