2019-08-14 178 瀏覽
難得星期六同媽咪一齊放假,約埋一齊食好西🥰 為左一向鍾意食日本菜既媽咪 就上網搵左好有好評既佐樂.基本上主控食物都係來自佐賀,我地先點左原條呼子魷魚刺身,2人前$198 頭同尾仲可以加錢燒或者天婦羅,但愛好刺身既我地就唔選擇再加工啦。口感肉質都十分新鮮,唔會覺得好膠好un。 之後就係刺身同壽司,我地各叫左個刺身七款同壽司五款,魚類新鮮,厚度適中。串燒我一直愛好免治棒,今次點左個免治三瀨雞肉串,旁邊會連埋蛋黃上,食既時間沾落去。雞肉串醬汁甜甜地,雞肉味濃厚再加埋雞蛋夾住一齊食。超級好食!🥳🥳🥳跟住就係佐賀牛,點左一個薯餅同埋牛肉丸火鍋。雖然做左薯餅,但食去依然係好重牛肉味,變淡。 牛肉丸火鍋.. 肉丸係意想不到既出色!牛肉味鮮甜又濃,加埋配菜,真係好喜歡!!最後係甜品,點左個酒味慕絲同抹茶製法式甜品。抹茶類既甜品只係為滿足媽咪,自己本身就唔太好。但呢款造法偏重奶味中間仲會有紅豆溶,我自己食落都好鍾意。 酒粕慕絲就比較重saka味就又唔會苦,如果本身鍾意飲酒就可以一試。

之後就係刺身壽司,我地各叫左個刺身七款同壽司五款,魚類新鮮,厚度適中。

最後係甜品,點左個酒味慕絲同抹茶製法式甜品

原條呼子魷魚刺身
唐津七款刺身