餐廳: 鮮丼家
資訊:

2024-10-30 123 瀏覽
朋友介紹何文田鮮丼家有廚師發辦,今晚我們四人聚會,一於過嚟品嚐下。雜錦刺身沙律:刺身粒數量好多,配搭新鮮沙律菜,開胃健康。五色刺身:三文魚腩、油甘魚、鮮帶子、有頭甜蝦、三文魚籽,味道相當鮮甜。雞軟骨:外酥內脆既雞軟骨,簡單用少許椒鹽調味,口感已經很滋味。燒紅魚:燒魚肉質嫩滑,少細骨,魚皮邊位帶香脆。鮮海膽醬蝦:開邊蝦煎香後,加左海膽醬汁,濃郁惹味。牛肉壽喜鍋:食材有牛肉、娃娃菜、金菇、豆腐、竹輪、竽絲、嗚門卷,豐富既材料令壽喜燒湯底份外清甜,就咁食或撈飯都一樣咁好味。日式雜炊(粥):配菜有魷魚、青口、蟹膏、雞粒、冬菇、黃蘿蔔粒、紫菜絲、蔥花,泡飯索滿壽喜燒湯汁既精華,鮮甜入味,一試愛上。總結,小店食材有質素,價格親民,款式多元化,廚師仲會親自為我們送上餐點和作簡單介紹,讓我們享受左一頓性價比高既Omakase。

雜錦刺身沙律:刺身粒數量好多,配搭新鮮沙律菜,開胃健康。

燒紅魚:燒魚肉質嫩滑,少細骨,魚皮邊位帶香脆。

鮮海膽醬蝦:開邊蝦煎香後,加左海膽醬汁,濃郁惹味。

• 日式雜炊(粥)
  • 牛肉壽喜鍋
  • 鮮海膽醬蝦