2022-11-20 356 瀏覽
週末返母校做義工,見到好多師妹,成個人都即刻青春晒!何文田曾幾何時陪我渡過10年嘅讀書生涯,梭椏道我哋一啲都唔陌生,放學落旺角必經之路。好多年無返過嚟何文田,今日再行一次梭椏道多咗好多特色小店,尤其是附近多了迷你豪宅。路過見到餐廳霓虹招牌名字叫 《Are U Labeler 》,感覺幾有趣,餐廳內外都好chill,又多打卡位,決定入去試吓!再睇吓 openrice 有乜嘢招牌菜式。珍寶啤酒脆漿炸魚薯條 減肥咁辛苦,放假梗係食啲高脂肪令自己開心嘅食物啦!珍寶啤酒脆漿炸魚真係非常高質,炸魚大大塊非常厚身,有好濃郁嘅魚味之外,食落每一啖都非常 Juicy ,最吸引嘅係佢啤酒脆漿,鬆脆可口,真係要加分。就連薯條都好有誠意,炸到脆卜卜再加埋紅椒粉調味。全日早餐 All Day Breakfast 全日任何時段都可以食,英式 fusion 菜式,望到豐富已經心情舒暢,有 Black Truffle Scramble Egg、腸、煙肉🥓、大啡菇、薯餅、Croissant & Salad,好大堆頭。碟中的沙律菜亦絕不馬虎,新鮮爽脆,份量幾大。Croissant烤到幾脆配搭 腸、煙肉,味道唔錯,食完好飽

珍寶啤酒脆漿炸魚薯條

全日早餐

碟中的沙律菜亦絕不馬虎,新鮮爽脆,份量幾大。Croissant烤到幾脆配搭 腸、煙肉,味道唔錯,食完好飽。

卡邦尼意粉 🍝
卡邦尼意粉食材看似簡單,要整得好食一啲唔簡單。意粉好有咬口彈性,醬汁 Creamy, 煙肉鹹香 ,意粉嘅味道更加豐富,份量都幾多。

棉花糖山配朱古力 Oreo 及意大利雪糕
廚師好細心咁幫我哋整甜品,棉花糖山好邪惡,鋪滿棉花糖,用火槍炙到外脆內軟,creamy 拉絲,配搭朱古力 Oreo 更加開心,中間放咗意大利雪糕,冰火交融,口感層次真係好豐富,棉花糖控一定唔可以錯過。

• All  Day  Breakfast
  • 卡邦尼意粉