2023-05-24
上星期同朋友去咗隔離嘅居酒屋,覺得超高質,見到同層有呢間裝修幾Stylish嘅Bar,今次就嚟試吓☺️佢哋其實係同一間餐廳嚟,飲酒可以Order返隔離嘅串燒小食▫️Southside($108)呢杯係Open Drink,嗰晚天氣超天氣超翳焗,我同Bar Tender 講想要杯酸酸地嘅Cocktail Refresh 一吓,佢就整咗呢杯粉橙色Drink 比我 超鍾意隻色🧡👉🏻成份主要有Gin, Yuzu, Cranberry, Cucumber,入口酸酸哋,淡淡嘅酒味喺之後先散發出嚟,完全係我想要嘅味道,飲完即刻Cool Down咗🥰⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ Peach T($88)呢杯Mocktail 上次飲過幾正所以今次Encore👉🏻飲落好似桃茶,但好味比平時飲嘅更加濃郁,唔想飲酒嘅朋友可以考慮吓佢🙆🏻♀️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 燒鱈魚乾($58)👉🏻質感好薄好脆,味道鹹鹹地同埋有淡淡嘅燻香味道,再點埋Mayonase,真係好啱餸酒,食到停唔到⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. ▫️一口炸芝士🧀($68)👉🏻外皮炸到超脆,炸粉唔會好厚,芝士餡超級多,半溶狀態冇得輸🫣⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️燒雞肉串($48)👉🏻外層燒到金黃色,肉質鮮嫩,表
▫️Southside($108)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ Peach T($88)
呢杯Mocktail 上次飲過幾正所以今次Encore
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 燒鱈魚乾($58)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️一口炸芝士🧀($68)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️燒雞肉串($48)
👉🏻外層燒到金黃色,肉質鮮嫩,表面有滿滿嘅蔥同埋甜甜地嘅醬汁好惹味
——————
評分:8/10