2018-10-12 2579 瀏覽
星期日來到中環上蜂蜜啤酒堂~上堂之前想食少少嘢先~所以係中環啲橫街行吓睇吓有咩特別~見到呢間lobster central裝修幾fusion~食龍蝦包但係有香港風味?咁就試下呢間啦~佢個室內裝修好特別,有自己畫嘅menu係黑板,同時又有舊式街市嘅紅底白字告示牌~好fusion嘅感覺~而且佢嘅龍蝦包有好多款唔同嘅配搭~例如鵝肝或者避風塘,好特別!因為第一次嚟所以我決定叫最簡單主打嘅龍蝦包啦! 另外叫多一個蟹肉包加黑松露薯條~龍蝦包非常多餡料~龍蝦鋪滿成個包,整體黎講個包size唔算大,不過好香!龍蝦肉爽口,食得出唔係急凍無運動嘅龍蝦~個包甜甜哋有啲似排包,左右都烘到微焦~增加返成個包嘅口感~而龍蝦肉落咗羅勒,蒜蓉去調味~食落去有汁~唔駛自己剝肉就可以食到啖啖新鮮鮮味十足嘅龍蝦肉!不過size有少少細,食完唔係好有飽肚感~男友點了蟹肉包~蟹肉多到滿瀉嘅一個包~食落都係好惹味,比較鹹香一點~我覺得呢個包都要落好多心思先可以做到因為蟹肉真係唔易起呀!佢仲要落足咁多蟹肉~淨係食個手工已經值回票價!另外窩心位一提係佢可以幫你切開個包share,而且個放包嘅盒子係一半!令到食個包嘅時候方便好多!最後

Lobster Roll

Crab Roll

最後食埋佢個黑松露薯條~
Truffle fries

份量相比包類係比較足夠~薯條比較幼身所以炸得比較香脆!加上黑松露蛋黃醬~十分美味!
2018-09-30
Lobster Roll