2019-01-24
飲啖茶☕食個包 ,係香港人嘅文化,要返工嘅打工仔冇可能朝朝嘆早茶,點心專門店變奏登場,唔一定要上酒樓🥢,任何事段早午晚都可以蝦餃就蝦餃、燒賣就燒賣🤪今晚是我再次重臨,逸翠軒係翠河集團,鋪位間間都大大間,呢間點心專門店,有點中西合璧,卡位又多寬躺舒適,所以平日早午市都超級旺塲,我係精明嘅消費者梗係逆向思維,果然晚飯時間去食點心,鬆鬆動動仲可以慢慢歎下。入到去見到枱面張餐紙,任食雞煲火鍋兩粒鐘,仲有精美點心送,除咗熱茶之外,啤酒汽水都任你飲 ,問咗店員埋單價每位都係$178.-唔食真係對唔住自己啦。點心拼盤完全唔使質疑, 2018年拎獎🏆一定靠得住啦。反而雞煲真係估佢唔到,紅黃綠椒色彩豐富,要辣味有辣味🌶,爽甜悅目😍惹味醬料🐔香氣迫人,吱吱喳喳啖啖雞件,大集團水準冇得輸👍👍👍即蒸點心、火辣雞煲論味道已經值回票價,什錦火煱上埸我又要啓動第二個胃口,別以為都係肥牛魚蛋嗰D,看真一點是大大塊的鱔片,鱔片厚切雙飛,處理得乾淨俐落,入口鮮甜爽脆,個肚已經填得飽飽,呢餐忍唔住又食多咗😆😆😆下次啲friend話食雞煲,我一定拉隊過嚟長沙灣,食埋火鍋封頂價$178.-,好座又好食,食得高興又可以點多幾籠點
唔食真係對唔住自己啦。 點心拼盤完全唔使質疑, 2018年拎獎🏆一定靠得住啦。反而 雞煲真係估佢唔到,紅黃綠椒色彩豐富,要辣味有辣味🌶,爽甜悅目😍 惹味醬料🐔香氣迫人,吱吱喳喳啖啖雞件,大集團水準冇得輸👍👍👍 即蒸點心、火辣 雞煲論味道已經值回票價,什錦火煱上埸我又要啓動第二個胃口,別以為都係肥牛魚蛋嗰D,看真一點是大大塊的鱔片,鱔片厚切雙飛,處理得乾淨俐落,入口鮮甜爽脆,個肚已經填得飽飽,呢餐忍唔住又食多咗😆😆😆 下次啲friend話食 雞煲,我一定拉隊過嚟長沙灣,食埋火鍋封頂價$178.-,好座又好食,食得高興又可以點多幾籠點心,一句講曬,點心、雞煲定火鍋,你話點就點🤪