2024-07-31
我同friend就揀咗中環嘅「P Lounge by Plaisance 」喺度大吃一頓「P Lounge by Plaisance 」有個好特別嘅午餐選擇,就係有個好多款式嘅沙律Bar可以無限制揀擇,各式各樣嘅沙律係面前,真係即刻選擇困難症。好彩最後揀到兩款特別嘅菜式 -Beetroot tartare同Macedoine。當紅菜頭遇到天然醬汁,出嚟嘅結果就係人間美味,超好食!主菜部分就必定要提提,因為我試過時Lamb Navarin同埋Turkey Cordon Bleu都太好食,超推介的!雖然平時唔係好鍾意食羊肉,但真係「P Lounge by Plaisance」嘅納瓦林羊肉超過癮,成塊羊肉嫩滑又入味好香,勁好食,再配上個豐富嘅沙律,個口感實在難以忘懷。火雞藍帶卷入口爆汁,配上法式醬料,味道令人上癮!如果你係鍾意食墨西哥菜嘅話,必試佢哋嘅Sea Tacos ,選擇種類超級多。我就揀Octopus + Chill, 身邊Franc就揀Shrimp + Curry同 Abalone + Lemon三種口味變化四溢,充滿驚喜,口感更係一流飽咗之後,我就坐低享受下個舒適環境,感覺自己好
頭遇到天然醬汁,出嚟嘅結果就係人間美味,超好食!
飽咗之後,我就坐低享受下個舒適環境,感覺自己好像一個旅客咁,啖啖都係幸福。