2018-07-27
台北小清新店開係香港,都開左好一陣子,佢紅既原因終於唔再係黑糖啦,而係Smoothies同Milkshake!望望餐牌,選擇唔算多,不過款款個名好特別,事先都做左啲功課睇下邊款係招牌必飲,其實有好幾款都好靚,最後我就揀左「胡楊林 」她,與他的香水味 $45杯杯個名都係文青名,呢杯用上火龍果、蘋果、Yogurt、蜂蜜同椰漿絲打成。可以見到有唔同Layer,入口好重火龍果味,其後係Yogurt 既乳酸味道,帶少少濃稠,我就唔係好飲得岀蘋果同蜂蜜,主要火龍果味太強,整杯就係用鮮果打岀黎既smoothies,用得真材實料都唔會差得去邊,但賣成$45,我會選擇自己係屋企整算可以話係你會想像到既味道,之前係澳洲生活過一排,自己會係屋企成日打Milkshake飲,落啲咩落幾多份量全部自己話事,尤其最愛係牛油果milkshake/smoothies,所以對我黎講整一杯呢啲野飲唔難,只要你有部攪拌機就得,而且價錢一定比係出面買平,所以真心覺得$45我都唔會再買,試過打完卡就算了
她,與他的香水味 $45