2019-12-09
1969 瀏覽
假日酒店會藉到期,要用盡!意大利餐廳貴些,所以在這裏用,看openrice食評,先知有主菜,食物用六折優惠券及9時後雞美酒券。6時先來買一送一紅酒,pinot noir, hour gone 紅酒,Ghardonnay,USA白酒,以酒店價各$139,smooth,dry,梗係抵.因腳根痛,介酒,我叫無酒精cocktail,Yuzu garden$108, 熱情果,蘋果汁,薄荷葉,橙皮絲底,材料好建康,不是太甜我想食物從酒店意大利餐廳制造送過來,但等20分鐘先送來。Avocado crabmeat salad$158, 賣相精美,蟹肉粗身口感,牛油果粒滑,加多沙律汁更好。Pizza Prosciutto$188,因皮凍咗,芝士略少,所以影響整體香味及質素,與Parma ham不能溶為一體。Pan fried cod fish$258,魚雖攤凍少少,也不失皮脆肉嫰,銀鱈魚應該多油脂,欠少少,揀牛油蛋黄汁,唔件汁,只一件綠色物,揩揩,是牛油咸咸地,好正,估你唔到,薯條凍咗都好香味,原個薯切條炸,面有蒜味,熱些效果更。YM Class Pale Ale啤酒$128,帶澀,麥香。來個以會員換領
我想食物從酒店意大利餐廳制造送過來,但等20分鐘先送來。
來個以會員換領生日蛋糕~芝士,ichibun,外表以為平平無奇,切開又是無料,但手感,好似蛋白蛋糕,但實些且彈性及滑,淡淡芝士香味,市面之芝士蛋糕比較硬實,膩,這個感覺舒服,幸福感!
9時叮噹,可用雞尾酒卷,換2抔black label cocktail, 佢吔話無whisk味,飲咗2啖,再再用多一張券換2抔Jim bean(jimlico sour ),夠酒味,但我覺唔夠香。
Sheraton 地厙吧,怡東頂樓及這裏都是我兒時遊樂場,有現場音樂,可跳舞狂歡,前兩者已作古,今晚繼續顛狂,但無年青氣力,可跳到三更半夜,地鐵都唔容許,是晚跳的人都是我的年代,也要變回青春,可歎現今年青人,歌又唔唱,舞又唔跳,普遍來說。