2025-01-28
話說銅鑼灣都係多國菜嘅美食天堂、如果唔係朋友介紹都唔知道原來灣仔有間印度菜真係幾好食!餐廳環境除咗好優美之外充滿着印度時尚風格、嘢食除咗色香味俱全!呢度嘅酒類飲品同埋冇酒精飲品都係非常之多種類!包括印度嘅薑茶大家一定要嘗試一次!非常推介!嚟到呢度單叫都唔緊要㗎、因為種類嘅美食真係好齊!尤其喺呢度嘅薄餅我最欣賞佢個咖喱!首先當然叫杯特飲、Yellow Sky,甜甜嘅菠蘿汁配上其他水果味道好清新!朋友就叫咗杯印度嘅薑茶、我飲咗一啖味道真係好獨特印象好深刻都幾好飲!印度蒜蓉薄餅、配魚咖喱、菠菜芝士咖喱、洋蔥青瓜蕃茄薄脆片,最後一定需要一食嘅雞肉羊肉雜錦拼盤!我最欣賞就係菠菜芝士咖喱甜甜香香開胃!配上薄餅真係非常之襯搭!青瓜薄脆片咬落去清爽味道層次豐富!羊肉一啲都唔蘇、仲好有咬口!雞肉比較厚身、配上咖喱醬薄荷醬都係一流!最後一定唔可以錯過就係印度小球又芒果汁同薄荷汁拼青瓜混合而成嘅醬汁到落去小球入面、鹹鹹甜甜味道超有層次、鹹味又唔會蓋過甜味!越食越開胃!灣仔分域街得利樓37至39、2樓全層Jojo Indian cuisine
最後一定唔可以錯過就係印度小球
灣仔分域街得利樓37至39、2樓全層