2020-02-04
其實我都唔係明點解紐約啲人咁鍾意食 Bagel?!? 香港其實唔多地方有正宗 NY Bagel 食, 呢一間可能係香港唯一一間正宗嘅 NY Bagel! 聽講話大酒店都同佢哋定 Bagel! 雖然好偏僻, 點都要試下!我今次就要咗一個 poppy seed egg & cheese bagel, 90蚊!!!雖然即叫即整, 但好快就凍鬼曬! Bagel 面頭啲罌粟籽都幾香, 但佢塊蛋冇乜味, 比其他材料搶曬啲味, 如果佢加少少鹽會更加好。 最驚喜係好多牛油果, 令到口感非常豐富。呢間舖頭基本上係做外賣, 俾你食嘢嘅地方唔好坐, 個舖頭亦都好暗, 應該冇乜人會坐喺度食。 門面位菲律賓姐姐對我哋啲中國人冇乜服務態度 (同之前嘅西人姐姐就有傾有講), 問多少少嘢又唔願解釋。 所以喺冇門面之下, 又冇乜服務之下, 90蚊一個 Bagel 我就覺得太貴喇!
poppy seed egg and cheese bagel