2020-09-14
一直想試Moreish & Malt...但遲遲都未有行動!呢日心血來潮一於同男朋友去試下呢間位於紅磡SAV酒店1樓嘅美式餐廳啦。去到門口量左體溫,由於當日外面落雨,都會提示遮放雨架先入餐廳。入到餐廳感覺好開揚加上唔算好多人,環境都寬敞舒服😌一坐低只係比左Executive Lunch Menu(Starter+Main+Drinks), 我地主菜分別叫左 經典英式蘑菇芝士三文治配炸扭扭薯條 同 燒澳洲西冷扒配蘑菇忌廉汁, 頭盤嘅燒蕃茄濃湯同自家製農夫汁青瓜沙律就各一,飲品就Hot Americano同Ice Mocha, 另外問服務員拎埋單點Menu叫多個墨西哥牛肉串配玉米餅。首先出場嘅蕃茄湯味道都尚可以,感覺係鮮蕃茄加茄膏茄醬嘅味但要趁熱飲更好。沙律賣相一流但食落真係唔討好, 食唔出農夫汁究竟係咩味,仲要每一口都好大陣紅洋蔥味第一道黎嘅係墨西哥牛肉串配玉米餅🤩一見到不禁「嘩」一聲,真係要相機食先再即刻放入口!牛肉粒厚身得黎好軟熟多汁配埋脆卜卜嘅玉米餅連埋切碎左嘅蕃茄配料一齊食真係絕對滿分滿足✨👍🏻飲品方面兩杯咖啡☕️味道比較淡主菜終於到澳洲西冷扒配蘑菇忌廉汁個汁同塊西冷扒同想像有啲唔
入到餐廳感覺好開揚加上唔算好多人,環境都寬敞舒服😌
飲品方面兩杯咖啡☕️味道比較淡
主菜終於到
澳洲西冷扒配蘑菇忌廉汁
個汁同塊西冷扒同想像有啲唔同樣🤣
食第一啖感覺一般,因為塊扒嘅邊位有啲鞋
點知食到中間位成個感覺180度轉變🤪入口出奇地好Juicy同埋仲有熱呼呼嘅感覺,即刻加返唔少分
最後一樣期待但亦最失望
炸扭扭薯條如常好食😋
但個蘑菇芝士三文治食落好乾同好油, 芝士味唔濃反而有強勁嘅菇味(似係用水烚菇嘅味),未去到難食只係太乾太油好熱氣, 所以呢個只係食左一半就放棄了😞
本身仲再追加個甜品...但男朋友話太飽唯有下次再試。
今次午餐埋單加一四百蚊左右, 整體來講服務十分好同環境舒適(令人感覺放鬆休閑), 食物質素幾好(除咗沙律), 會再去一試😋