2022-11-23 3764 瀏覽
.鍾意鋸扒嘅人對La Vache依間餐廳一定唔會陌生,一入到餐廳見到簡單又浪漫嘅法式裝修,加上餐廳嘅燈光,去拍拖就最適合🥰依間餐廳好簡單主菜得一個set❤️包咗餐包沙律牛扒同薯條,啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人🤪只要揀牛扒幾多成熟就可以,仲有薯條係任食! 🤤💛招牌牛扒配特製醬汁香脆薯條及有機合桃沙律每位$398前菜首先個餐跟咗餐包,上到枱仲熱辣辣,用外脆內軟黎形容就最岩!有機合桃沙律加左醋,食落去幾開胃😋!主菜重點緊係件牛扒 !我地叫左medium rare。肉眼肉質鮮嫩牛味勁濃勁Juicy🤤,外面仲帶有少少焦香!另外會有蘑菇汁跟👍🏻。餐廳好貼心會預先將牛扒切好,碟下面仲有蠟燭哄住,慢慢食都怕牛扒會凍曬🤤。所以建議大家牛扒可以叫比平時食開嘅生少少嘅😋。配菜薯條係幼身薯條,無限任食,每次都新鮮炸好,熱辣辣嘅送到你嘅碟上🍟茄汁係一支全新迷你樽裝茄汁,保證乾淨衛生。💛甜品 Flan Parisien $128餐廳會推甜品車,想order甜品直接喺上邊揀就可以!我地今次揀左法式傳統甜品Flan Parisien ,食落有少少似布甸嘅口感,上面有層焦糖同下面有曲奇餅底,配合得岩岩好,唔會太甜同太漏 。

💛招牌牛扒配特製醬汁香脆薯條及有機合桃沙律每位$398
前菜
主菜
配菜

💛甜品 Flan Parisien $128
餐廳會推甜品車,想order甜品直接喺上邊揀就可以!我地今次揀左法式傳統甜品Flan Parisien ,食落有少少似布甸嘅口感,上面有層焦糖同下面有曲奇餅底,配合得岩岩好,唔會太甜同太漏 。☺️

如果需要慶祝生日可以預先同餐廳講寫定甜品,餐廳仲會播埋生日歌勁有氣氛🥰

🤤餐廳: La Vache!
📍地址:
尖沙咀赫德道12號地下
中環蘇豪卑利街48號地舖
金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓007號舖
💎人均消費: $400-500
必食推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️

#hmmmeatwhat西餐 #hkfoodie #hkfoodies #食好西 #美食 #美食推介
💛招牌牛扒配特製醬汁香脆薯條及有機合桃沙律
Flan Parisien