2022-08-06 1166 瀏覽
Oh。。is my Chinese Tea time🍵🥢..呢日睇完醫生過左黎港島諗住食個lunch🍴,搵左一間主打新派精品中菜館,知道餐廳仲有一系列經典懷舊菜式 & 功夫菜,更設中式廚師發辦,坐在吧枱前由大廚👨🏻‍🍳 為客人設計菜單,定價豐儉由人。午市套餐更特別奉送燉湯,價錢由 $108 - $148 有前菜、主菜、湯品、飲品 & 甜品,性價比高。但感覺晚餐更吸引,值不值得來試見仁見智喔!🔸茳煳醉雞 *(燕麥飯)🔸豉汗欖角陳村粉蒸排骨試左2款套餐:🐥醉雞有酒香,份量算足;蒸排骨🐽 就肉質偏腍,大概係鬆肉粉既效果,陳村粉亦失去煙韌口感,但吸汁後味道可以,若然加辣油感覺更佳呢!🔸開胃前菜 -辣泡菜🔸是日燉湯 -菜乾肉骨湯🔸熱奶茶 & 黑杞子茶菜乾湯🍲 味道偏酸,但亦足料,午市套餐配上燉湯整體加分。最後餐飲喝一杯黑杞子🖤 感覺養生。..×××××ש灣仔譚臣道1-3號長康大廈地舖..

Oh。。is my Chinese Tea time🍵🥢

🔸茳煳醉雞 *(燕麥飯)

🔸豉汗欖角陳村粉蒸排骨

🔸開胃前菜 -辣泡菜
🔸是日燉湯 -菜乾肉骨湯

🔸熱奶茶 & 黑杞子茶

×××[尚夢・茳煳 -Shang BB Love Mr Kon & Mrs Wu]×××