築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
2024-07-18 850 瀏覽
早排喺高雄食過已經覺得好高質,知道香港會開第一間築間就去試下。員工應該有部分黎自台灣,會用國語招呼客人,如果客人唔識國語佢地都會講翻廣東話,好犀利!服務一流,全程笑著幫你點餐,解答你問題,會不斷留意你需唔需要加湯,幫你收走檯面多餘嘅嘢等等,環境舒服,用餐環境優良。食物一如既往嘅好,推薦梅花豬,肥瘦分明,有雪花嘅感覺,小肥牛就不過不失,覺得豬比較驚艷,下次可以叫霜降牛,應該較多油脂。極甜軟絲似係魷魚,但唔係exactly魷魚,都好嫩換好快熟。醬料一定要調佢地嘅自家製白醋,酸酸甜甜配肉類超好味!配菜就一定要試芋頭貢丸,食到唔停口。午餐$88,湯底另外收費,再加一服務費,大概一人一鍋都差唔多價錢,湯底必食招牌石頭湯,有洋蔥、香菇、乾魷魚、蒜蓉炒香,配上粉絲好入味,輕輕地嘅台式風味,滿足的一餐。