2022-01-11
「宜家無晚市 不過可以買外賣返屋企燒」相信大家都鍾意食日式燒肉 我都係😆燒肉店愈開愈多 我今次就同朋友去咗尖沙咀食呢間日本連鎖燒肉店💛 牛繁三點盛合 $268一碟有齊三款精選牛肉 有上級五花肉 中落牛肋肉 特上腹胸肉🤓 上級五花肉油脂均勻 牛肋肉冧身 特上腹胸肉亦好軟熟 牛味亦係最重😋 薄切特上鹽香牛舌 $88牛舌係我食燒肉必叫👅 薄切牛舌有八大片 已經醃好咗 鹽味好夠😆 雖然係薄切牛舌 但佢都有一定嘅厚度 所以食落去質感都唔錯👏🏻極上和牛板腱 配月見汁 $178極上和牛板腱油脂平均😘 牛板腱薄切 只要輕輕一燒 已經可以逼出牛嘅油脂😚 牛板腱質感軟熟 配埋月見汁 令牛肉更加滑🤩嚴選日本雞頸肉 $78雞頸肉比較特別 都似豬頸肉 佢係長條形☺️ 食落去好爽身 亦都有啲雞肉黐住 所以都幾好味😋 特別係燒耐少少啲 雞肉更香👍🏻大崎蟹柳沙律 $38燒肉配沙律最啱😻 沙律面鋪滿蟹柳絲 底部有唔少椰菜絲 椰菜絲有好多芝麻醬調味 亦都可以減輕左燒肉嘅肥膩😜柚子青檸梳打🍸 $45柚子蜜🍹 $28
牛繁三點盛合 $268
薄切特上鹽香牛舌 $88