講起呢間potato corner,其實都有一種「老是常出現」的感覺,好似經過唔少地方都有佢身影咁。雖然呢間店在港已有20多年歷史,但其實目前全港只喺得兩間分店,分別位於尖沙咀和銅鑼灣。Potato corner來自菲律賓,主打薯仔類炸物,包括薯條、薯寶、薯餅等,但當中最受歡迎的一定就喺薯條。店員會將炸物加上唔同調味粉shake,其中有洋蔥酸忌廉、BBQ、chilli BBQ、白車打芝士、芝士、松露、粟米口味等。至於份量方面,potato corner提供了jumbo、mega、giga同tera四個選擇,根據大小最多可選擇四款調味粉。大S同小J就選擇了最大份的tera,味道就選擇了洋蔥酸忌廉、白車打芝士、chilli BBQ同松露味。味道來講,洋蔥酸忌廉口味經典,是必食之選⭐️chilli BBQ濃郁惹味,值得一試✨期待下次試埋其他口味❤️❤️❤️#sj_foodmap

#sj_foodmap