2008-05-12 5 瀏覽
其實個個禮拜都黎飲茶,由本人對呢間野喜歡到討厭到而家又喜歡番其實係咁O既,之前OK,但有一陣子態度其差,D野食又成日等好耐,食到氣頂!但呢排又OK番講一講我新試O既點心或者值得食的點心成日食果D就唔多講喇!新試O既點心如下:彩網來不及 - 怪怪地,果LOOK 係炸刑金黃危又帶點紫危的網,用威化紙包住芋蓉,芒果,唔太MATCH,成條野好甜海鱟餃 - 可能係翻蒸,個皮痴住左,一夾,成粒蝦餡趺左出黎 =0="豆沙窩餅 - 唔正宗亦都唔EXPECT佢會正宗,煎得太燶皮太厚,唔夠豆沙值得食的點心:柚皮鴨掌 - 柚皮真的好入味好稔,勁好味!鴨掌都好稔,唔硬,不過冇咁油就PERFECT喇!!芋蓉包仔 - 要熱食!!好香又唔太甜 XO醬炒蘿蔔糕係家人最愛翻撻點心,但我唔覺得有咩特別好食,我覺得好油又好咸間酒樓愈來愈嘈,講野好似嗌交咁,所以我選擇少講野多食野 =_="
講一講我新試O既點心或者值得食的點心
成日食果D就唔多講喇!

新試O既點心如下:

值得食的點心: