2019-11-26
今日同朋友慶祝生日,呢間餐廳係冇甜品,所以我就負責拎蛋糕,幾位朋友入去坐低咗先,咁我去到門口諗緊點樣拎住個蛋糕入去而又唔俾壽星女發現咁啱道門係玻璃門,入面嘅侍應見到我揮手,好叻咁出嚟幫我拎個蛋糕入去我自己就隔一陣先入去嚟得呢到緊係要啤一啤佢啦但實在太多選擇,侍應都好好問我地偏向咩口味(淡啲,濃啲,果味啲之類),講完一輪我地好似淨係揀到兩杯,其他就由佢幫我地決定啦呢個就係啤酒六小杯,塊板會寫係咩No.,唔洗驚唔知嗰杯係咩,我地每飲一杯就睇返Menu係咩味侍應都揀得幾好,唔錯嘢食方面其實呢間唔多選擇,好多都係煎炸嘢(送酒一流)我地4個人叫咗呢個2人小食拼盤(有迷你漢堡包,炸牛腩,薯波,薯角),炸牛腩好好食,啲肉都唔會老,好易咬迷你漢堡包比想像中大舊,一人一半都夠,如果真係兩個人食呢個拼盤應該會好飽仲叫咗份掌門薄餅,塊皮好脆去到後尾傾傾下計又叫份炸菇咬下每粒都大舊,我仲以為係細粒幼啲嗰種炸菇差唔多要上蛋糕,我就拿拿林去廁所,我望住個侍應用口形講可以上蛋糕,佢都明喎,真係好醒多謝佢幫手俾呢個驚喜我朋友,遲啲一定會再幫襯Btw我用另一個app訂位有9折
嘢食方面其實呢間唔多選擇,好多都係煎炸嘢(送酒一流)
仲叫咗份掌門薄餅,塊皮好脆
Btw我用另一個app訂位有9折