2022-11-21 468 瀏覽
適逢爸爸生日 又係一年一度食大閘蟹嘅時候 就book左家上海試下。見到佢可以即時做會員 享有大閘蟹套餐買一送一優惠 而且價錢合理 套餐嘅菜式都啱屋企人口味。8點去到 出面座無虛席 獲安排坐左入房 非常好。首先坐低緊係填表做左會員先啦🤗 叫左2個套餐 即係4人份量 再散叫左幾樣野 包括乾煸四季豆 生煎灌湯小籠包 上海粗炒 排骨蛋炒飯。上菜第一樣就黎左四季豆先 之後就到灌湯小籠包 冇幾耐連排骨蛋炒飯同上海粗炒都黎埋。唔知係唔係餐廳經理經過見到我地大閘蟹套餐先應該係主角 食完啲炒飯炒麵那裏有胃納食到 所以就埋黎同我地講收返入廚房先 佢地做宵夜 我地食晒蟹先再炒過俾我地 非常貼心生煎灌湯小籠包好食 個底煎到好香脆 熱辣辣中間好多湯 肉夠鬆軟 成個小籠包食落好多層次但又剛剛恰到好處。 大閘蟹套餐個蟹粉竹炭豆腐都幾好食😋大閘蟹唔算好大隻 但都有膏多肉 其他食物都係above average 對得住個價錢。5個人食左$2XXX 仲有返啲coupon送返可以下次再去散叫其他野食。希望可以保持質素啦

2022-11-04