2020-08-13
無肉食之午餐,估下幾錢?本來今日想食石磨腸粉,點知無開🥺好想食清啲,openrice 搵竟然見到間齋鋪,仲外賣有折。$55點知原來用Alipay俾錢,再額外有折,最後扣哂所有$30你冇睇錯,係$30。我好欣賞自己嘅慳錢能力😂😂😂講返嘢食,叫咗個套餐🍲欖菜麵筋炒茄子我唔知點解佢可以做到咁似肉!我真係覺得自己食緊豬腩肉片😂,要好細味咀嚼先會食得出有輕微嘅大豆干味。同埋佢個芡汁都好出色,有啲似蠔油整出嚟嘅醬汁?🍆茄子方面完全冇得輸,完全係紫色嘅皮。茄子好難整得靚,好多時如果你唔識整會變咗黑色皮。🍚自動幫我配紅糙米飯,覺得好健康😋仲有個小食,好耐冇食過蓮藕,特登揀個涼拌蓮藕,超級清爽同埋脆口,同埋唔辣🤘🏻跟餐有湯飲,呢個湯簡直係出神入化!唔係味精湯,本來對呢啲湯完全冇乜期望!但係我飲落去係飲到靈芝味道!?有少少藥材嘅味,但唔會苦。總之飲完好舒服,有一種回甘嘅感覺。就算之後正價$55,我都會繼續食,健康有益,份量又多!不得了
本來今日想食石磨腸粉,點知無開🥺
點知原來用Alipay俾錢,再額外有折,最後扣哂所有$30
你冇睇錯,係$30。我好欣賞自己嘅慳錢能力😂😂😂
講返嘢食,叫咗個套餐
🍲欖菜麵筋炒茄子
同埋佢個芡汁都好出色,有啲似蠔油整出嚟嘅醬汁?
🍚自動幫我配紅糙米飯,覺得好健康😋