2024-10-26
自從上次食過GFL的產品後,又勾起想當年係中環時食Green Waffle 的回憶。所以假日跟朋友去開中心上環時特別去回憶當年的味道。之前係中環返工時lunch time 時成日去食, 搬咗新舖就無再食過,而餐廳又大又寬敞,坐得更舒適~ Green Waffle主打美加美食,並提供不同的素食、生酮及無麩質食物等選擇,而我就鍾意佢地既窩夫及班戟,仲有鑊仔薯仔粒,現時仲有提供自家發酵食品,食得健康又好味 😋🌟烤雞肉炒蛋窩夫($164) 太耐無黎green waffle食嘢,所以都係要緬懷一下佢的窩夫,叫咗一份烤雞肉炒蛋窩夫,再另加錢加腸仔,立即變得好豐富🤩雞扒超大,而且内裏juicy 又入味,配埋嫩滑炒蛋,及原味煙韌窩夫,perfect match👍🏻 🌟芝士焗椰菜花及西蘭花($68) 想要點蔬菜,所以點了這個芝士焗椰菜花及西蘭花,芝士香濃,加埋一齊再加點煙肉,好食😋 🌟雙重南瓜榛子烤棉花糖窩夫配雪糕($128) 見到有秋天限定甜品,咁當然要點黎食吓~ 烤過的南瓜香甜,配上棉花糖,真正秋天的味道😋加埋雪糕、榛子醬及糖漿,超正👍🏻🥤自家發酵康普茶(紅茶菌)-白茶系列-肉桂蘋果味($5
🌟烤雞肉炒蛋窩夫($164)
🌟芝士焗椰菜花及西蘭花($68)
🌟雙重南瓜榛子烤棉花糖窩夫配雪糕($128)
🥤自家發酵康普茶(紅茶菌)-白茶系列-肉桂蘋果味($58)
清新微酸,帶淡淡的肉桂蘋果香,自帶綿密汽泡,健康又好味😋
🍹Cocktails (買一送一)($88)
見到雞尾酒買一送一,咁抵,忍唔住同朋友開心share ,揀咗Dazzling Garden,原來每款雞尾酒都有康普茶做基底,飲酒都可以健康啲😆😆。
這款加入玫瑰、士多啤梨味的康普茶,再加入Bols 作酒底,味道清新,充滿花香及水果香甜味,好適合女士飲用。