2020-09-17 28 瀏覽
上次食完呢間台灣野既便當覺得抵食又足料,今日就趁早放去買個LUNCH!2點幾去到仲可以點午市便當~食物選擇好似差唔多,不過少左個湯,但價錢方面午餐比晚餐平D~今次就叫左個午市便當,另外再叫埋個仙草3號番去做甜品~台式排骨便當便當包前菜、飯同17蚊以下既飲品,價錢17蚊以上可補錢買~我叫左台式排骨便當,飲品揀左屏東檸檬紅茶,另外加13蚊要埋半份小食。台式排骨同飯分開裝,下面係滷肉飯,上面係排骨同前菜,真係好鍾意食呢度既前菜,甜味比酸味更出,味道好可口,小朋友都一定岩食!排骨好大塊,炸得香味十足,油潤感十足,就算外賣番屋企食熱度都仲夠,下面滷肉飯既份量絕對夠一位男士食,老公都食到LAM LAM利!半份小食叫左甜不辣,店員話呢款甜不辣辟威過,口感比較煙韌。一食落口果然好彈牙,而且半份既份量都唔算少,自己係屋企點D泰式辣醬食就更加一流! 飲品加錢要左屏東檸檬紅茶,味道比平時既凍檸茶較甜,但茶味突出,而且都幾大杯,解渴! 仙草3號最後食埋個甜品仙草3號,材料有仙草凍、紅豆、芋泥、芋圓,仲附送鮮奶球。不過我唔係好食鮮奶所以就叫走鮮奶球。呢碗甜品價錢係40大元~感覺物有所值!份量唔少之餘味道好好,仙

台式排骨便當

仙草3號
最後食埋個甜品仙草3號,材料有仙草凍、紅豆、芋泥、芋圓,仲附送鮮奶球。不過我唔係好食鮮奶所以就叫走鮮奶球。呢碗甜品價錢係40大元~感覺物有所值!份量唔少之餘味道好好,仙草凍滑溜溜,紅豆綿密,甜度夠,芋泥滲出淡淡芋香,超喜愛! 芋圓陣牙得黎唔痴牙~行過就咁買番去做甜品都抵!