2022-06-04
/𝐵𝑢𝑠𝑦𝑏𝑖𝑟𝑑 𝐵𝑜𝑡𝑡𝑙𝑒 𝐶𝑜. 🇭🇰/#sa灣仔篇 ➖➖➖<斜路上嘅街頭風酒吧餐廳|忙裏偷閑好去處>➖➖➖最近見呢間店同Nomad burger 有合作😆終於近近地都可以食到😁店舖位於灣仔聖佛蘭士街嘅斜路上屬於街頭風💛佢地除咗提供幾款signature burger 之外 都有cbd beer 🍺 亦有小食同甜品佢哋門口仲有一部啤酒販賣機添 玩味十足😆除咗對住對斜路 都有室外露天位置街上人流唔算好多係幾chill 嘅感覺☺️☺️Brunch 嘅話12-4pm 💛會有埋set drink 每份包都會跟埋薯條🍟➖➖➖1️⃣ A5 "Miyazaki" Wagyu Burger $128包體幾軟熟 脹卜卜😍 唔會太乾配料除咗有宮崎和牛肉眼扒 亦有生菜同羽衣甘藍、番茄、芝士、酸瓜~ 肉眼扒夠厚 肉味都夠濃 頗有嚼口 加埋本身嘅肉汁同半溶芝士都唔會好乾🫶🏻同埋入面塊扒都幾重 會食得有少少狼狽🤣➖➖➖2️⃣ Soft Shell Crab Burger $128 軟殻蟹金黃色 口感酥脆~ 難得地唔會好油包體同樣脹卜卜有番茄、生菜同芝士做配料😆幾鍾意佢用嘅秘製醬汁 夠惹味!入面嘅薯條偏
#sa灣仔篇
肉眼扒夠厚 肉味都夠濃 頗有嚼口
加埋本身嘅肉汁同半溶芝士都唔會好乾🫶🏻
同埋入面塊扒都幾重 會食得有少少狼狽🤣
軟殻蟹金黃色 口感酥脆~ 難得地唔會好油
包體同樣脹卜卜有番茄、生菜同芝士做配料😆
幾鍾意佢用嘅秘製醬汁 夠惹味!
入面嘅薯條偏向幼身 但質感都幾軟綿☺️
3️⃣onion rings $88
洋蔥味難得唔會太重口味/嗆鼻
洋蔥粒夠幼細 💛
所以都容易入口 炸粉亦唔會太厚~
配埋他他醬/茄汁 食得更滋味
不過本身burger 入面都有🍟會有少少膩
4️⃣cbd beer +$35
佢地嘅cbd beer 係自家出品☺️
感覺好有energy 🦾
啤酒帶微微麥香 容易入口
配洋蔥圈食一流🤘🏻
飲完呢款cbd beer 🍻 感到格外放鬆~
減下壓不錯
5️⃣latte
本身呢個set 包埋👍🏻
有個心心拉花 味道正常發揮啦~
📍Busybird Bottle