2022-12-18
好耐冇去台灣,今日特登嚟呢間店過一過台灣口癮店舖喺灣仔站A2出口過一條馬路就到,位置方便😊門面用嘅木磚令我諗起台灣嘅店,竟然有蛋餅😍實在太好啦入到去大約五點幾嘅時間,未好多人住Menu如下👇🏻佢啲小食好多都係同台灣夜市嘅一樣😍😍真係想全部都嚟一碟店舖都有唔少掛起牆壁嘅招牌我叫咗1️⃣香辣牛肉湯麵十級推薦呢個,牛肉份量超多,3-4塊,仲有牛筋😇可以見到每舊牛肉都大大嚿,一啲都唔鞋,食落都幾軟,少少韌,不過我幾鍾意呢種口感。仲有牛筋,忟煮得好軟滑,軟咬😇😇面底如上圖,煮得好有彈性,唔會話泰淋。最讚係個湯底,牛肉味濃,重點係啖啖都辣辣地💓💓我差唔多飲晒😂成碗麵好足料仲有紅蘿蔔,白蘿蔔,入口即溶,一碗麵其實都夠兩個人食。2️⃣芝士肉鬆蛋餅喺台灣最鍾意就係食早餐店啲蛋餅又平又好味。今次終於可以試吓啦!d cheese好厚撈埋啲蛋餅皮真係好惹味, 加埋肉鬆,鹹鹹地咁,相信如果醬汁再俾多啲會更好味。食完個面已經有啲飽所以我都打包左啲蛋餅返去。跟餐嘢飲$12嗌咗個香芋珍珠奶綠,少甜常溫,香芋味濃,只係杯嘢飲都係凍凍地。店舖有買自家製嘅麻辣油,鍾意嘅朋友可以值得一試,因為個香辣牛肉麵湯都好好味下次再encore
店舖喺灣仔站A2出口過一條馬路就到,位置方便😊
門面用嘅木磚令我諗起台灣嘅店,竟然有蛋餅😍實在太好啦
入到去大約五點幾嘅時間,未好多人住
Menu如下👇🏻
佢啲小食好多都係同台灣夜市嘅一樣😍😍