2016-12-02 432 瀏覽
豬拼盤 모듬 돼지고기 $248話說蘋果乾我已經正式失業,無業遊民無咩多,咪就係時間多咗,所以上星期四真係好屎忽痕約咗朋友入天水圍!作為一個香港人,好啦,我認我係失敗嘅,成世人今次係第一次入天水圍,都唔知點解佢叫悲情城市⋯😞由於無業遊民嘅時間好彈性,所以約人無論係我遲定對方遲都唔緊要,因為時間多的是😅入到天水圍都2點幾,太肚餓啦,頂唔順,搵間餐廳食野先!烤肉時代環境都算寬敞,裝修到好似真係去咗韓國燒肉店,唔止,個圓筒形座位可以打開放手袋是基本啦😆,店內貼滿韓國海報(標語同電影海報,啲海報望落好似啲19xx年啲中國內/外戰宣傳海報🤐,好復古/韓國feel),我去時得一個店員係香港人,其他全部都係韓國人,你話啦,係咪有種去咗首爾燒肉店嘅錯覺😂事不宜遲,點野食,由於我唔食牛而海鮮拼盤又唔太啱心水,最終咪又係揀咗豬拼盤🐷🐽。豬拼盤:黑毛豬頸肉,美國五花腩肉,醬醃豬梅頭肉,同豬大腸!豬肉送上時好似唔多大碟?嗯,少年,你太年輕了!夠唔夠飽真係見人見智,但我同朋友2條女食,真係夠飽!因為你唔止食燒肉一味餸嫁嘛。除咗豬大腸我唔評論啦,因為我唔食,其他三種肉類整體都唔錯!黑毛豬頸肉:juicy就無啦,但
豬拼盤 모듬 돼지고기 $248
除咗豬大腸我唔評論啦,因為我唔食,其他三種肉類整體都唔錯!黑毛豬頸肉:juicy就無啦,但食落彈口,燒耐啲都唔會覺得「鞋」身,淡就淡啲,但你可以配搭多款醬汁一齊食,即刻加咗分;美國五花腩肉:五花腩肉哦,無得輸,依個腩肉肥瘦分佈都算均勻,唔會食肥肉(油)多過食瘦肉:醬醃豬梅頭肉:最好味依個!個見「黑蚊蚊」嫁?原來係醬醃咗,食落彈口之餘又多汁,啲醬汁好入味,食落帶啲啲甜味(依個唔駛點醬就咁食都ok👍🏻)
店家好好,因為蘋果乾我鍾意包生菜包食,而香港好多食肆係要另外收費,有啲好好,第一碟係免費嘅,而烤肉時代係無限量供應😆中晒我口味💘但大家又唔好叫黎狂食或者當燒烤咁燒😅人地唔係咁玩法啦😂😂(溫馨提示,有時候需求多,當晚可能夜少少生菜就會缺貨啦⋯⋯)
✨✨通常燒肉個盤旁邊係擺蛋,粟米或其他例如:泡菜,我就覺得烤肉時代好貼心,其中一架唔擺野,用黎把燒好咗嘅燒肉。其實大多數人都係燒得快,食得慢,唯免燒肉有燒焦嘅情況發生,店員會將燒好嘅肉排排企,好得意😂唔會燒焦之餘又可以保溫,想幾時食都得啦😆
2016-11-25
午餐