琴晚想約舊朋友食飯,見到呢間評分唔錯,就係openrice book 11點30係到食飯。佢11點30開門,咁諗住一早上去可以無乜人,吹水都開心啲😂。11點35分上到去,入面Waiter講左句: 「我地岩岩先開門,你點野食最快都12點。」我突左一突,問:「咁點解11點半就可以book位?」佢即刻好惡咁答:「咁你要問老細。」😑好啦我估佢今日心情唔太好,可能老細得罪佢。之後諗住坐低,等下就有得食啦。點知Waiter話:「12點都只可以有all day breakfast 同 salad。」我問點解,佢話:「廚師要12點30先番工。」😑😑😑😑😑😑😑呢間店既老細有無考慮下改一改更表或者開舖時間。最後,我都係等食意粉,好彩12點45就上菜,都係等左一個鐘姐。但廚師今日好似心情都幾差。我個蕃茄海鮮意粉... 除左海鮮燶,麵都燶。麵下面仲有白麵,無掛醬😑,我成日無食過野,口淡淡,食落都覺得好淡味。海鮮煮太老,意粉口感係爛😑。同行食All day breakfast 同黑松露意粉係Okay既。但呢碟意粉我真係🙂🙃🙂🙃🙂,救命,我得罪廚師?-----Pros: 如果想搵地方吹水,係幾好,雖然櫈好窄,細圓

-----
Pros: 如果想搵地方吹水,係幾好,雖然櫈好窄,細圓枱好難坐,但坐幾耐都唔趕,而且咖啡係唔錯😍。

Cons: 但如果你想食好野,可以去第二度🤗,呢到除左咖啡,我無野值得要再黎😭因為我同廚師waiter老闆都八字唔夾。
蕃茄海鮮意粉
2020-05-24
70 分鐘 (堂食)
  • coffee
  • 豐富全日早餐