2022-08-09
今次我約咗係石門返工嘅朋友食lunch, 咁附近多寫字樓食飯, 周圍都好多人要等位, 所以我都早咗半個鐘出嚟搵定位等; 我本身已經有首選係食呢間兄弟工房, 但點知都係full house, 不過服務員都好好, 雖然話後面仲有1pm嘅Booking, 但都肯俾我留電話有位再通知👍🏻👍🏻咁等嘅期間諗住搵吓有冇其他餐廳有位啦~點知我準備入另一間餐廳嘅時候就收到電話話有位, 咁我就即刻狗衝返去兄弟工房😍入到去其實間餐廳好細, 得20幾個位左右, 有啲逼, 我哋三個人都係叫左set lunch, 都有加$10 包餐湯同飲品, 但係有啲失望嘅係….呢間都算係cafe啦~但點知冇latte, cappuccino個d咖啡, 淨係得茶記野飲😔我同朋友都係叫左西冷扒配薯菜$96 睇相的而且確係有啲膠, 似人地日本display😂但係其實佢份量都好足夠, 一個portion 有1塊半牛扒👍🏻味道都唔差😋但係肉質就麻麻地👎🏻有啲韌, 不過呢個價錢已經算唔錯😌另外, 我老公揀左厚切豬扒飯$85反而呢個有驚喜😍豬扒口感好夠冧又夠juicy👍🏻只係味道差dd唔夠入味, 但唔鐘意食咁濃味嘅人就覺得ok👌🏻呢個lun
我同朋友都係叫左西冷扒配薯菜$96
另外, 我老公揀左厚切豬扒飯$85
呢個lunch 價錢一般, 我推介嘅話, 會覺得豬扒好食過牛扒🐷🐷🐷雖然佢2款扒個汁都係一樣架!