2017-08-09
今次又係約咗班中學同學食飯,發現係觀塘工廈真係有唔少美食!呢間由門口一入去,就覺得間餐廳好有情調,約班朋友黎聚舊傾下計係唔錯既選擇,甚至情侶約係到拍下拖都可以!我地有叫到前菜︰藜麥,蘋果,紅菜頭,松子仁,沙律配香橙油醋汁 ($78)。由於放工太肚餓,一上枱大家就急不及待即刻起筷。所以冇影到相...><"呢牒野酸酸地,食落好開胃!平時就飲開娘親煲既紅菜頭湯,知道紅菜頭好有益,今次既配搭又唔錯喎!蘋果都不出所料咁被染紅了。之前就未試過藜麥,其實食落去有D似食燕麥片咁,好正!脆脆既松仁子加埋落去,真係增加不少口感!之後上咗意大利煙腩,豬面肉,白菌,芝士,蛋汁,手製全蛋闊條麵 ($165)。闊條麵爽口唔淋,配埋芝士蛋汁,味道啱啱好!D意大利煙腩,豬面肉,白菌份量不多不少,整體不錯!呢牒海鮮,濃蝦汁,意大利飯 ($145),以Risotto黎講算唔錯。D飯粒軟硬適中,又充滿濃蝦汁,配搭埋海鮮,一流!黎到西餐廳,當然想鋸下扒!所以叫咗牒燒美國安格斯牛扒配燒蒜,紅酒燒汁 ($218)。D燒蒜就真係冇人掂過!但係塊扒就當然係分哂啦!配紅酒燒汁,幾好味!呢牒西班牙式烤焗乳豬配黑松露汁,蘋
呢一餐算係好滿足啦!