餐廳: 美中·鴨子 (荃灣廣場)
資訊:

餐廳: 美中·鴨子 (荃灣廣場)
資訊:

2023-10-18 1243 瀏覽
屋企人特別鐘意食烤鴨😙成日周圍去食唔同餐廳既鴨🦆今次去左荃灣M&C Duck(美中· 鴨子)佢嘅烤鴨真係一流🤤食左全新午市 4人套餐👨‍👩‍👧‍👧,中午嚟食唔止份量好大,價錢仲好抵㖭除咗有👉🏻招牌烤北京填鴨🦆每一片鴨皮都金黃酥脆,未食已經覺得好正!烤鴨不止單吃,我最鐘意就係用餅皮加埋蔥段、小黃瓜包住嚟食😋口感更加豐富平時好多地方整烤鴨啲鴨肉都好老依度嘅烤鴨肉係勁juicy🤩真係我食過數一數二嘅烤鴨套餐仲有👉🏻三里橋酒醉雞🐔雞肉嫩滑,仲吸收咗濃郁酒香, 入口feel 到滿滿肉汁~👉🏻芙蓉賽螃蟹🦀️軟綿綿嘅蛋白猶如蟹肉一樣,口感超級滑嫩,帶有淡淡鮮味,係小朋友最愛💕👉🏻京淮點心💁🏻‍♀️香麻叉燒酥、無錫灌湯小龍包、糯米燒賣😍用餐🍴環境舒服😌因為坐係半開放式的烤鴨爐👩🏻‍🍳隔離一邊食仲可以一邊欣賞烤鴨過程同廚師片鴨嘅精湛功夫🦆好啱大時大節嚟食,加上依度一位難求,嚟緊就快朋友生日,真係要預早訂定坐先☎️餐廳係荃灣廣場,由荃灣西地鐵站行過嚟都好方便👍🏻M&C Duck(美中· 鴨子)📍地址:新界荃灣荃灣廣場5樓508-510號舖☎️電話:22582266
屋企人特別鐘意食烤鴨😙
成日周圍去食唔同餐廳既鴨🦆
今次去左荃灣M&C Duck(美中· 鴨子)
佢嘅烤鴨真係一流🤤

食左全新午市 4人套餐👨‍👩‍👧‍👧,
中午嚟食唔止份量好大,價錢仲好抵㖭
除咗有👉🏻招牌烤北京填鴨🦆
每一片鴨皮都金黃酥脆,未食已經覺得好正!
烤鴨不止單吃,
我最鐘意就係用餅皮加埋蔥段、小黃瓜包住嚟食😋
口感更加豐富
平時好多地方整烤鴨啲鴨肉都好老
依度嘅烤鴨肉係勁juicy🤩
真係我食過數一數二嘅烤鴨

套餐仲有
👉🏻三里橋酒醉雞🐔
雞肉嫩滑,仲吸收咗濃郁酒香, 入口feel 到滿滿肉汁~

👉🏻芙蓉賽螃蟹🦀️

用餐🍴環境舒服😌
因為坐係半開放式的烤鴨爐👩🏻‍🍳隔離
一邊食仲可以一邊欣賞烤鴨過程同廚師片鴨嘅精湛功夫🦆
好啱大時大節嚟食,加上依度一位難求,
嚟緊就快朋友生日,真係要預早訂定坐先☎️
餐廳係荃灣廣場,由荃灣西地鐵站行過嚟都好方便👍🏻

M&C Duck(美中· 鴨子)
📍地址:新界荃灣荃灣廣場5樓508-510號舖
☎️電話:22582266