2024-08-09 1401 瀏覽
由於我老公就黎生日, 所以就諗住放工去附近睇下有咩餅店賣蛋糕。就係無聊search之際, 竟然俾我係openrice見到呢間pandan Queen, 因為我老公好鍾意食班蘭蛋糕, 所以即刻WhatsApp店主班蘭蛋糕有冇現貨買, 好彩有貨, 放工即刻過去。店主真係好有heart, 佢放左唔同既產品俾客人試食, 所以我試食之後, 就買左一個班蘭蛋糕, 一盒班蘭椰汁糕同一盒班蘭奶貝蛋糕。首先分享下佢地既班蘭椰汁糕, 我唔係呢啲糕點既fans, 但呢個糕真係好好味, 唔係太甜同埋夠煙靭, 真係做到可以一層層分開黎食, 正!!呢個班蘭奶貝蛋糕, 真係超級好味!!!! 佢中間層cream勁creamy, 同埋夠厚....夾住佈滿椰絲既班蘭蛋糕, 口感一流。最後就係重點班蘭蛋糕,  其實我地都試過好幾間係香港出品既班蘭蛋糕, 真係暫時得佢呢間做到新加坡既口味, 蛋糕唔係太甜, 同埋好鬆軟....鬆軟真係蛋糕既靈魂!!!所以真係行過路過唔好錯過, 強烈推薦鍾意班蘭既朋友!! 支持小店
班蘭椰汁糕
班蘭奶貝蛋糕