2018-02-25 88 瀏覽
有時有啲食物係會無啦啦想食,就如叉燒。從來我食燒味就真係獨狐一味淨係食叉燒,所以對我來說燒味店叉燒整得好就夠了哈哈。呢間小小的燒味店聽聞好鬼多人,但我果日平日放工去都有位。驚喜既位係佢竟然有腩叉!係真正的半肥瘦食感呀~宜家好多地方都唔會比你揀叉燒的部位,斬到邊你咪食咩囉~但呢到可以瘦叉同腩叉雙拼!一次滿足我兩個願望,好開心好滿足坊間好多因爲要遮蓋肉的唔新鮮而用好多蜜汁去燒,結果死甜得蜂蜜味,而呢到完全無呢個感覺,首先師傅每日用木瓜溶去醃製豬肉(店內個電視一直repeat播住所以知),肉的質感好軟稔,即使瘦叉都係,好味!偷左朋友一舊腩仔都非常出色!個皮脆到嚇我一跳~又唔會太咸,我見個個入黎都會拼腩仔~成個set咁樣都幾真係幾豐富仲叫左個小食醋醬骨,肉煮好稔好入味!不過好似肉太多,好飽~
雙拼set

腩叉

),肉的質感好軟稔,即使瘦叉都係,好味!
腩仔切雞

成個set咁樣都幾真係幾豐富

醋醬骨

仲叫左個小食醋醬骨,肉煮好稔好入味!不過好似肉太多,好飽~

雙拼set
腩叉