2023-07-01 15 瀏覽
今日老婆陪個女去旺角買嘢,Duck哥🦆當然約埋佢哋一齊食個lunch啦,阿女話佢同學講過黑布街附近有間漢堡包店🍔“Ghetto Cafe”,好食唔貴又有歌聽🎵,佢好想去試下。Good! 啱哂我呢類鍾意食漢堡包嘅潮人喎🤣。店舖裝修以橙色🟠及銀色⚪️為主,充滿街頭文化,除咗塗鴉牆🎨,仲有波鞋👟及汽水箱📦等做裝飾。另外門口放有一對喇叭🔊,不停播放唔同國家嘅Hip-hop歌曲🎶,好有feel🤣 (我個女勁鐘意),差啲就聞歌起舞💃。餐牌📔上除了漢堡包外,仲有手沖咖啡☕️、手工啤酒🍺、特式調酒🍹等等。漢堡包可以單點或加$18轉套餐(包薯條🍟及飲品🥤)。黑松露滋味牛肉漢堡 $65牛肉🐂漢堡厚身又軟腍,牛味充肉汁滿滿🥰,配埋新鮮嘅蔬菜🥬及香濃黑松露醬🍄,真係令人食唔停口🤤。滋味粒粒巨蝦堡 $90厚身蝦餅混蝦粒🦐,質感彈牙有蝦味,配埋蔬菜🥬、蕃茄🍅及自家調配醬汁,味道夾之餘又好食😋。貧民窟大魔王漢堡 $110 (轉暗黑竹炭包另+$10)嘩!一上枱見到個包就知份量大,材料有足足200g嘅牛肉🐂、薯餅🥔、煙肉🥓、炒洋蔥🧅及醬汁,牛肉漢堡非常juicy又好味😋,食完一個已經好滿足😍。水牛雞翼 $78一盒有5️⃣

黑松露滋味牛肉漢堡 $65

滋味粒粒巨蝦堡 $90

貧民窟大魔王漢堡 $110 (轉暗黑竹炭包另+$10)

水牛雞翼 $78
一盒有5️⃣隻,雞翼外面鋪滿鮮紅色醬汁,以為唔係好辣🌶,點知有辣度之餘仲有後勁,我鍾意😍。

跟餐小食,除咗炸薯條🍟,另外兩款炸洋蔥圈🧅及芝士墨西哥粟米片🌽,都要另加$10。炸物都好出色👍,粗身薯條🍟炸得香脆薯味濃,洋蔥圈🧅外層薄薄嘅一層炸醬,同樣炸得非常香脆。粟米片🌽外面灑咗芝士粉🧀,鹹香香又帶芝士香味😋。

朱古力Smoothie 跟餐另加$10
朱古力🍫Smoothie 味道香甜,質感幼滑,冰涼好飲🥰。

總括而言,漢堡高質,價錢唔算貴,環境玩味十足,感覺就好似係貧民窟品嚐高質漢堡😂。
2023-06-24
  • 貧民窟大魔王漢堡