2022-06-30 892 瀏覽
每次經過pepper lunch都會俾佢既香味吸引,見好耐冇食,就襯今日Megabox睇完戲落去foodcourt幫襯下啦~我地分別叫左個《珍寶黑椒牛肉飯》同《蒜香黑椒牛肉飯》,加左一份包兩個小食同野飲既套餐。食過pepperlunch既朋友都知,基本上經過舖頭附近都已經會聞到好噴噴,當自己個份熱辣辣嘅鐵板牛肉飯上到枱時就更加不得了,我地急不及待落醬汁同加多d黑椒就開餐😋 兩款經典鐵板飯都保持到水準,同以前一樣咁香口野味。食到咁上下再加多少少粗磨黑椒,令成個飯再昇華多d,好味😌。 至於小食方面,第一樣小食我地叫左個黑椒雞粒,本來以為係炸雞粒黎,估唔到上枱見到係好似煎雞扒切左粒咁,食落去粒粒都幾Juicy,加埋落個飯度仲好夾添💕之後第二樣小食就叫左Häagen-Dazs雪糕,小小既一盒雪糕為今晚既晚餐畫上完美左既句號。

珍寶黑椒牛肉飯
珍寶黑椒牛肉飯