2015-07-24
1934 瀏覽
今次係第2次黎食,因為想介紹俾好朋友試下,所以就入左去。因為我地得2個女仔,所以order 左3樣野食就夠啦 朋友唔係好食到辣,所以我地就叫左看似冇咁辣ga小菜。首先,係招牌菜 - 元祖奶奶雞 - 半隻同我上次食ga味道一樣, 甜醬油同辛辣味融合為一,所有雞同配件非常開胃。第一口都未覺得好辣,但係會愈食愈辣,所以食ga過程中都不斷飲水解辣,但係朋友就話唔會因為辣而唔食,相反個味好開胃,我地冇停口。D雞件亦處理都好好,岩岩放到入口,唔會話食到好" 呢 hea " 味道方面,雞肉幾嫩,個甜辣汁又慘哂入去,真係冇得頂。如果撈埋飯,應該係絕配!另外,有牛生菜包。五塊生菜上都放有滿滿ga泡菜同埋燒過ga牛肉, 菜岩岩好包住左d 涵。味道方面: 口感清新又juicy, 因為個菜都唔會話好乾,加埋燒牛同泡菜,好似食緊沙律咁,都係好開胃,食完一個又一個。 不過,我就嫌佢份量少左d , 可以的話加多 3 份菜同牛肉就好了 最後係冰珀豚肉。豚肉一上枱,就見到"大pat"醬汁淋左響肥肥豚肉上,感覺好油膩 另外,有小撮葱放左饗度。食落去,甜辣醬汁掩蓋左豚肉味道,而且係凍食,食落比想像中更油膩啊,個人覺得
首先,係招牌菜 - 元祖奶奶雞 - 半隻
另外,有牛生菜包。
食落去,甜辣醬汁掩蓋左豚肉味道,而且係凍食,食落比想像中更油膩啊,個人覺得醬同肉可以分開上,等食客決定沾幾多醬汁
總括而言,我覺得食物水準保持得好好,唯
獨個冰珀豚肉食落好油膩,下次我唔會呢個食,朋友覺得冇介紹錯,有機會的話我會再同佢黎試新野!