2024-05-09
Arcane 早幾年曾經幫襯過,之後因為香港太多好餐廳,一直未有機會再嚟,今次再嚟有驚喜😄我哋今次試佢哋嘅Tasting Menu $1388pp(右邊)三文魚韃靼,牛油果及辣根(左邊)蘆筍,枝豆慕斯,米紙紫菜套餐其實係右邊,不過我唔食魚,所以換咗左邊選擇。個人覺得一開始食啲好fresh 嘅嘢會帶嚟食欲👍🏻頂級日本蕃茄配土耳其烤茄子,甜豆及印法香料椰香奶油第二道菜,非常清新嘅蕃茄,配上特製醬汁,嘩,繼續令人感到肚餓🤤炙燒北海道帶子配椰菜花,寶塔花菜,水瓜柳及金葡萄乾甜酸醬帶子微微煎過,配合甜酸醬汁,仍然有好清新嘅感覺😋😋炒意式薯糰配香菇,巴馬臣芝士,松子仁,菠菜及黑松露第一次食「意式薯糰」就係呢度,之後其他地方食,仍然覺得都係呢度最好,今次再食仍然保持呢個水準👍🏻👍🏻👍🏻頂級澳洲和牛臀蓋肉配烤白蘆筍,蕃薯,黑葉甘藍,紅酒汁餐廳經理介紹,呢類頂級和牛,被食用前2個月前只食朱古力之類嘅食物,原因係令佢哋血糖高啲,煮嘅時候,可以做成脆皮😅 當然真係做到呢個效果😋日本柚子檸檬奶凍,白朱古力薄脆,血橙乳酪雪糕如果鍾意酸甜嘅,一定鍾意呢個甜品😋自家製軟糖,法式傳統小蛋糕,榛子朱古力配合上面嘅酸甜甜
我哋今次試佢哋嘅Tasting Menu $1388pp
(右邊)三文魚韃靼,牛油果及辣根
(左邊)蘆筍,枝豆慕斯,米紙紫菜
頂級日本蕃茄配土耳其烤茄子,甜豆及印法香料椰香奶油
炙燒北海道帶子配椰菜花,
寶塔花菜,水瓜柳及金葡萄乾甜酸醬
帶子微微煎過,配合甜酸醬汁,仍然有好清新嘅感覺😋😋
炒意式薯糰配香菇,巴馬臣芝士,松子仁,菠菜及黑松露
頂級澳洲和牛臀蓋肉配烤白蘆筍,蕃薯,黑葉甘藍,紅酒汁
日本柚子檸檬奶凍,
白朱古力薄脆,血橙乳酪雪糕
如果鍾意酸甜嘅,一定鍾意呢個甜品😋
自家製軟糖,法式傳統小蛋糕,
榛子朱古力
配合上面嘅酸甜甜品一個新齊食,為完滿嘅一頓豐富晚餐劃上完美嘅句號🥰
餐廳環境