2019-04-03
諗到hightea既地方,一定要環境靚,野食又唔差既。第一時間就諗起glass house!坐落IFC既玻璃屋,可以望到維港、馬頭、摩天輪仲有AIA。放假坐係呢到hight tea真係唔錯~餐廳有靚景,同時入面環境都唔錯。有bar,見到staff整野飲,又有二人四人枱。當日我地坐bar枱,因為想望住維港靚景,等左一陣就入座啦。叫左個tea set,用三層架上,夠曬靚即刻影返張相先哈哈!野食好精緻,初初仲擔心會唔夠飽,當日我地兩個人起身都無食野,呢餐係第一餐呀!食食下都好夠飽其實。同埋幾好食~另外仲叫左薯條,點truffle醬食真係好正呀!首先佢用個籃上賣相好得,食落熱辣辣仲好脆,個醬太好食都好似唔多夠食添。下午茶叫薯條set都抵食。最後叫埋個小甜品,係焗cookie再加球雪糕。小鐵pan上又係靚賣相,味道幾好唔會太甜,cookie熱雪糕凍冰火交加好好食喔~