2022-06-18 403 瀏覽
服務員態度極差比錢時收銀店員在講電話,但講電話同時又唔同人講等等,亦冇做任何手勢示意要等等或者收到訊息,都冇同我講佢同邊個講緊電話。其實禮貌嘅野好簡單,譚仔阿姐同茶樓呀姐都做到。唔知點解貴公司嘅收銀店店員連基本禮貌都冇。然後店內太嘈,第一次同店員講收款方式,收銀店員並冇任何反應。驚個收銀店員聽唔到,始終佢掛住聽電話冇理過我,所以第二大聲啲同店員講收款方式,立即比個收銀店員怪責唔夠體諒,唔夠溫柔體貼,仲要比收銀店員呼喝:「老細打比我呀。」好似怪責老細打比佢同時又怪責我唔係佢肚入面條蟲,竟然唔知老細打比佢。 我心諗:???呀姐你咩都冇講又唔做下手勢我點知?好啦其實都明白前線辛苦,但由入去到出黎個服務態度都唔係咁好。坦白講,正係叫你啲員工點左兩次餐,溝通時間3分鐘都冇,句野仲要短到係點咩餐、問有冇沙冰仲有句有咩付款方式,同埋每一次都會講返唔該做返基本禮貌,但貴店啲員工真係搞唔掂。有啲可能太忙有少少燥底所以冇咩心情啦,哩啲都明嘅。但個收銀真係極品,佢呻完一句老細打比佢米算囉,仲要鬧我。我只係講左句:八達通比呀唔該。麻煩老闆唔信請查看一下閉路電視如果老闆縱容店員發客人脾氣真係冇嘢好講已經唔係要啲
服務員態度極差

麻煩老闆唔信請查看一下閉路電視
如果老闆縱容店員發客人脾氣真係冇嘢好講
已經唔係要啲基本嘅禮貌同溝通

另外係話緊2022/06/18 晚更當值嘅中年長頭髮馬尾銀收姨姨
麻煩咁為難不如唔好返工,唔好出糧。
比你份糧我任你鬧呀真係

2022-06-18