2016-11-06 350 瀏覽
見到幾本飲食雜誌都有推介呢間野嘅任食火鍋,今日特登黎試下。綜括黎講食物嘅質素幾好,同價錢相符。配料款式多且夠特別,但係有部份無想像中咁好食。餐廳環境乾淨,裝修有少少似酒吧,燈光比較暗,不過都坐得幾舒服。今次我試嘅係店舖推介嘅極上吃到飽套餐,湯底揀左台灣紅燒牛肉涮涮鍋。牛腩份量夠多,而且軟嫩入味,食落仲有微微嘅辣。蔬菜吸左湯底嘅精華,非常滋味。呢個係套餐包埋嘅西班牙伊比利亞玫瑰豬頸肉,厚薄剛剛好,脂肪同肉嘅比例適中,肉味十足。同樣都係套餐內嘅海鮮拼盤,種類繁多,有海蝦、鮮魚片、蠔、蜆等等,每樣都非常新鮮,食得出唔係一般貨色。再黎嘅係特選手工火鍋拼盤,一共9款。值得一讚賞嘅係黑松露蟹肉餃同黑松露芝士豚肉餃,呢兩樣餃嘅共通點都係黑松露味好出,一咬落口即刻感覺到香濃嘅黑松露。至於墨魚汁鳥結糖,算係店舖其中一樣特色產品,但偏偏令人感到失望。呢款墨魚滑口感平平無奇且單一,佢嘅製作過程有加入其他材料,但係完全食唔出。至於三重芝士系列嘅三款丸,芝士味道唔突出而又令丸嘅味道變得偏鹹,令人感到失望。呢個火鍋拼盤廣被人推薦,雖然佢嘅配料真係幾特別,但係我就覺得非常一般,下次都係散叫比較好。呢杯係盆栽香芋珍珠

西班牙伊比利亞玫瑰豬頸肉
海鮮拼盤
特選手工火鍋拼盤
再黎嘅係特選手工火鍋拼盤,一共9款。

盆栽香芋珍珠奶茶
呢杯係盆栽香芋珍珠奶茶,俾出面茶餐廳嘅杯大,味道唔錯。奶茶上面舖上一層Oreo餅碎,豐富飲落去嘅口感,值得一試。
木糠珍珠奶茶布丁
最後係甜品,木糠珍珠奶茶布丁。布丁口感香滑,但係奶茶味唔濃,甚至唔係幾食得出,令人再次失望。

整體黎講,餐廳食物質素唔差,價錢略貴但都同質素成正比。不過套餐包嘅野已經好飽,試唔到其他任食嘅配料,所以建議細食嘅女士們都係散叫比較著數。
2016-11-06
10 分鐘 (堂食)
西班牙伊比利亞玫瑰豬頸肉
海鮮拼盤